Interstitial Cystitis

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

01/01/2010 | 00:07 | מאת: תמר

אני בת 61 ולפני כמה שבועות אובחנתי כחולה ב- Interstitial Cystitis. הוצע לי לעבור סדרה של 6 טיפולים הכוללים שטיפה של השלפוחית ב"קוקטייל" של הפרין+דפו מדרול+מרקאין. עברתי כבר 5 טיפולים ובשלושת האחרונים, יממה לאחר תום הטיפול הופיעו אצלי חום שלא עלה על 38 מעלות+ תסמינים של שפעת קלה. סמיכות המקרים עוררה אצלי חשד שיש קשר בין הדברים. האמנם? האם ייתכן שאלו תופעות לוואי של אחת מהתרופות הכלולות בטיפול? בקרתי אצל רופא המשפחה והוא לא מצא דבר שיכול להסביר את החום ואת כאבי השרירים והראש וכדו'. יש לציין שהתסמינים חלפו כעבור כמה ימים ללא טיפול מיוחד. תודה מראש, תמר

12/01/2010 | 09:51 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום, ראשית עליי להקדים ולהבהיר כי תשובתי אינה מוחלטת ואני מציע הסבר אפשרי לתופעה ולא הסבר וודאי. ייתכן והשימוש בסטרואידים בצורה מתמשכת באיזור השלפוחית העלה את הסיכון לזיהום וכי את סובלת מדלקת קלה בדרכי השתן לאחר הטיפול. במידה ותסמיני השפעת שתיארת כוללים תסמינים כמו נזלת או שיעול ולא רק חולשה כללית ותסמינים שאינם קשורים למע' הנשימה ההסבר שאני מציע פחות סביר. בברכה, מוחמד

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי