בעניין תוסף "פריפול"

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

31/12/2009 | 14:34 | מאת: דורית

שלום וברכה אני צמחונית (אבל שוקלת, בלחץ המטפל העכשווי שלי לחזור לאכול בשר). כמעט תמיד נטלתי תוסף של ברזל ששמר על ערכי ברזל ופריטין בתחתית הנורמה (תמיד לפני בדיקת דם הפסקתי לקחת ברזל לשבועיים, בהתאם להוראות שנמסרו לי). לפני כשנה התחלתי לקחת פריפול, שלא כבד על הקיבה. שבועיים לפני בדיקת הדם האחרונה הפסקתי ליטול פריפול כדי שזה לא ישפיע על הבדיקה. בדיעבד הסתבר שהפעם משום מה לא הייתי אמורה לעשות את זה. בכל מקרה ערכי הפריטין מתחת לקו האדום הפעם. האם זה אומר שהפריפול לא נספג אצלי בגוף? או שעצם העובדה שהפסקתי ליטול אותו זמנית היא שגרמה לערכים הנמוכים? אבל מה, הפריפול לא בונה מאגר ברזל בגוף - כלומר: לא לוקחים אותו ולו לכמה ימים ערכי הפריטין כבר מושפעים? אשמח לכל תגובה דורית דורית

11/01/2010 | 14:41 | מאת: אוריין לניאדו

דורית שלום, לא ניתן היה למצוא עלון לרופא של תרופה זו, לפי מקורות המידע שלנו (מיקרומדקס המעודכן לרבעון האחרון) התרופה מתפנה מהגוף אחרי 6 שעות ובמידה ומאגר הברזל שלך דליל מאוד ייתכן כי הפסקת התרופה למשך שבועים הורידה את המאגרים עד לגבול הנמוך. עליך להתייעץ עם רופאה המטולוגית לגבי המשך הטיפול באנמיה ייתכן כי תרופה זו אינה מספיקה בשבילך. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי