שילוב בין תרופתי

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

31/12/2009 | 01:15 | מאת: עפר

שלום. אני נוטל מזה זמן ציפרלקס, כנוגד דיכאון. בעקבות תפיסת גב, לקחתי אביטרן 100 מהמלאי שהיה ברשותי ומזמן לא לקחתי. האם ישנם סיכונים בשילוב בינתרופתי לשתיים הנ"ל. והאם יש סיכון בשילוב בין השתיים לגלולות מונעות כאבים מסוג אקמול, נורופן או Tylenol? תודה, וערב טוב

11/01/2010 | 13:39 | מאת: אוריין לניאדו

עפר שלום, שילוב בין ציפראלקס לבין אביטרן יכול להעלות את הסיכון לדימומים בעיקר ממע' העיכול (שזו אחת מתופעות הלוואי של אביטרן), השכיחות היא נמוכה ולרב מתרחשת בשימוש קבוע בין שתי התרופות, נורופן הוא מאותה משפחה כמו האביטרן (NSAIDS תרופות נוגדות דלקת שלא ממשפחת הסריאואידים) ולכן גם כאן יש עליה בסיכון דימומים. בין ציפראלקס לבין אקמול (או כפי שנקרא בארה"ב TYLENOL) אין אינטארקציה. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי