שאלה לגבי תרופות נגיד כולסטרול

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

17/12/2009 | 15:05 | מאת: מאיה

שלום, אני בת 36 בריאה למעט תת תרסיות קלה, בעלת עודף משקל גבוה BMI 40 לפני כחודש וחצי התחלתי לקחת סימבקור 40 מ"ג ליום עקב כולסטרול גבוה בדם. אני לא סובלת מתופעות לוואי ומרגישה בסדר. קראתי שתרופות מקבוצת הססטינים מעלות את הסיכון לחלות בסכרת ב27% אבי היה חולה סכרת (2) ונפטר בגיל צעיר (51) כתוצאה מהתקף לב כתוצאה מסיבוכי הסכרת. אני סובלת ממשקל גבוה וגם ממתח כללי מידי יום. אחת הדאגות הכי גדולות שלי היא לחלות בסכרת. עכשיו כשקראתי שזה מעלה את הסיכון אני חושבת להפסיק כיוון שסכרת הרבה יותר גרועה בעיני מכולסטורל שעלול לגרום למחלות לב (גם סכרת עלולה לגרום לבעיות בלב ובכל הגוף..) האם ישנה תרופה שאינה מעלה את הסיכון לחלות בסכרת? אני לא מוכנה בשום אופן להגדיל את הסיכוי שגם ככה גדול אצלי מה דעתכם? אודה לכם על תשובתכם מאיה

30/12/2009 | 16:01 | מאת: אוריין לניאדו

מאיה שלום, לפי מקורות המידע שבידינו micromedex סימבקור לא משפיע על רמת הסוכר ולכן הוא לא יכול לעלות את הסיכון לחלות בסכרת. אי טיפול ברמת הכולסטרול הגבוהה יכולה לגרום להתקף לב עקב הצרות של כלי דם. לכן מומלץ להמשיך ליטול את הסימבקור. בברכה, אוריין

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי