חשש להריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

06/12/2009 | 22:55 | מאת: סיוון

שלום אני נוטלת גלולות יסמין 4 חודשים, לפני שבוע וחצי התחלתי לקחת אנטיביוטיקה במקביל מפני שהיה לי דלקת בשתן (אנטיביוטיקה מסוג tarivid) נטלתי אותה 5 ימים בזמן שנשאר לי לנטול 3 גלולות עד לסיום החפיסה. בזמן הזה אני ובן זוגי קיימנו יחסי מין לא מוגנים (ביום שלישי ) יום למחרת קניתי פוסטינור ולאחר מכן יום חמישי קיימנו שוב יחסי מין אך ללא גמירה בפנים. כרגע אני נמצאת באיחור של יום ה-3 (הרי עם גלולות זה צריך להיות מדוייק) השאלה שלי האם האנטיביוטיקה השפיעה על ההגנה של הגלולה?והאם האיחור יכול לנבוע גם מהפוסטינור? לתשובתך אודה , תודה מראש.

שלום, ע"פ עלון התרופה, יש להשתמש באמצעי מניעה נוספים עד 7 ימים אחרי נטילת אנטיביוטיקה כלשהי. אין עדות לאינטרקציה ספציפית עם אנטיביוטיקה זו. הפוסטינור אכן יכול לדחות את הווסת במקצת, בדחייה ארוכה מומלץ לפנות לרופא. בכלל, אם יש חשש להריון, מומלץ לבדוק זאת בעזרת ערכה לבדיקת הריון. בברכה, אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי