שאלה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

17/07/2007 | 17:50 | מאת: אילנית

שלום אני בת 35 נוטלת חומצה פולית 4 מ"ג כאשר בבדיקות הדם כמות החומצה הפולית אצלי מעל לנורמה. אני מתכננת הריון. האם להמשיך ליטול או שזה מיותר ?

17/07/2007 | 22:15 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום אילנית, חומצה פולית קיימת בשוק בשני מינונים: 5mg ו' 0.4mg . חומצה פולית היא ויטמין מקבוצת B. נטילה שלה לפני ההריון מפחיתה את הסיכון למומים מולדים. היא חיונית להתפתחות תקינה של מערכת העצבים ומערכות אחרות אצל עוברים. משרד הבריאות ממליץ לכל אישה בגיל הפוריות לקחת חומצה פולית. ההמלצה היא לקחת 3 חודשים לפני ההריון ובמהלכו. המינון המקובל הוא 0.4mg ליום עד סוף החודש השלישי בהריון. ומהחודש הרביעי יש לקחת 0.8mg ליום. חומצה פולית נמצאת גם בתכשירים אחרים של ויטמינים, לכן יש לבדוק מהי הכמות הנמצאת בכל תכשיר ותכשיר. יש לזכור גם שחומצה פולית נמצאת במזון שלנו (ירקות ירוקים, חלב וכו'). במצבים מסוימים ולנשים בסיכון גבוה (מום בהריון קודם למשל) המינונים הם יותר גבוהים. בהתיחס לשאלתך אני לא רואה שום בעיה להמשיך עם אותו מינון (400 מיקרוגרם / 0.4 מליגרם) ולהיות במעקב כמובן במהלך ההריון. תודה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי