ויטמין סי -מה דעתך?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

02/12/2009 | 12:06 | מאת: דנית

בעלי ואני ושני ילדיי (בני 16 וחצי ו-21) התחלנו לבלוע כדור ester c 500 כל יום כמניעה נגד מחלות החורף. האם לדעתך בליעה יומית קבועה של 500 מג ויטמין אסטר c יכולה להזיק לנו? האם אינך מאמינה שויטמין סי יכול לתגבר את מערכת החיסון ולהגן ממחלות חורף או אפילו שפעת החזירים? בקיצור, האם להפסיק לתת לילדיי בגלל הנזק העתידי מהויטמין? תודה

08/12/2009 | 10:55 | מאת: אוריין לניאדו

שלום, הגבול העליון (UL-upper limit) לנטילת ויט' C הוא 2000 מ"ג ביום וע"פ המקורות שבידנו (Micromedex המעודכן לרבעון האחרון) אין מניעה ליטול אותו ותופעת הלוואי העיקרית האפשרית היא שלשול. עם זאת, חשוב לזכור, כי גם לתוספי תזונה עלולות להיות אינטראקציות עם תרופות אחרות. ויט' C יוצר אינטראקציות עם נוגדי חומצה (עלול להגביר את ספיגת האלומיניום), אספירין (ספיגת הויט' C עלולה לרדת), ויט' b12 (ויט' C פוגע והורס ויט' b12 הנמצא במזון ובכדי לשמור על רמות צריכה נאותות של ויט' b12 מומלץ ליטול ויט' C בנפרד מהארוחות) לויט' C ישנן עוד מס' אינטראקציות תרופתיות ולכן חשוב כי תדווחי לרופא על נטילתו. ע"פ המקורות שבידנו, לא ייגרם נזק מנטילת ויט' C אך ניתן לנסות ולשמור על צריכה נאותה שלו מן המזון היות והמינון שאתם נוטלים הוא גבוה יותר מזה מהצריכה היומית המומלצת (60 מ"ג ליום לאדם מעל גיל 15). בקשר למניעת שפעת החזירים ומחלות החורף – לויט' C תכונות אנטיאוקסידנטיות מוכחות אך נכון להיום אין הוכחה שהוא מסייע בחיזוק המע' החיסונית ובהגנה מפני שפעת או הצטננות. כמובן שחשוב לשמור על צריכה קבועה שלו בכדי לשמור על רמתו בגוף אך כפי שציינתי הצריכה הנדרשת היא 60 מ"ג ליום וניתן להשיגה מהמזון. בברכה, אוריין

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי