לקיחת simvaxon עם פירות הדר

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

29/11/2009 | 20:59 | מאת: אלונה

שלום רב לפי הוראות הרופא אסור לקחת את התרופה simvaxon ביחד עם מיץ אשכוליות. ברצוני לדעת אם ההמלצה הזו נכונה גם לפומלה ופומלית באופן ספציפי ולכל פירות ההדר באופן כללי יותר. אשמח אם תוכלו להסביר גם את ההגיון מאחורי ההמלצה. המון תודה אלונה

08/12/2009 | 10:46 | מאת: אוריין לניאדו

שלום, על פי מקורות המידע שבידנו (מיקרומדקס מעודכן לרבעון האחרון ) יש להימנע מנטילת SIMVASTATIN (simvaxon) יחד עם מיץ אשכוליות בגלל החשש לעליית הריכוז של התרופה בדם וכתוצאה מכך לעלייה בסיכון לתופעות לוואי של רבדומיאליזיס ומיופתיה (חולשה וכאבי שרירים). לפי מקור מידע זה ולפי העלון לרופא אין אזהרה לגבי שאר פירות ההדר. בעלון לרופא רשום כי הסיכון גובר בכמויות גדולות של מיץ אשכוליות (יותר מליטר ביום) . בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי