ליריקה ואלכוהול

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

27/11/2009 | 17:22 | מאת: רותם

היי שמי רותם בת 21 עקב ניתוח הגדלת חזה התחלתי לסבול מכאב עצבעיי ונתנו לי ליריקה לכמה חושדיים... השאלה שלי היא האם מותר לי לשתות קצת אלכוהול בזמן הטיפול? והאם האלכוהול מבטל את ההשפעה של התרופה מעבר לשתיית האלכוהול סתומרת שאם אני שותה אלכוהול עם התרופה האם אני אגיד למצב שהתרופה לא תשפיע עלי יותר בגלל האלכוהול.. יש לציין שאני לא שותה הרבה ושואלת יותר לידע כלל נתנו לי ליריקה 75 מ"ג...! תודה רבה והמשך יום נפלא..!

07/12/2009 | 12:03 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום רותם, על פי מקורות המידע שבידנו (מיקורמדקס מעודכן לרבעון האחרון ) אין כל מניעה ליטול את התרופה במקביל לשתיית אלכוהול. עם זאת על פי העלון לרופא יש מחקרים המראים כי ליריקה יכולה לגרום להגברת האפקט של ethanol (אלכוהול) ועל כן יש להיזהר. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי