יעוץ בקשר להשפעה בין תרופתית בין התרופות הבאות...

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/11/2009 | 12:14 | מאת: tangush

שלום רב, אני מתכוון להתחיל לקחת תרופה להורדת כולסטרול בשם SIMOVASTATIL . אני סובל מבעיות מסויימות באינזימי כבד מאז שחליתי והבראתי מצהבת לפני 20 שנה. בנוסף אני לוקח את התרופות הבאות ורציתי לדעת באם יש השפעות הדדיות לא רצויות בניהן: -ונלה (אפיקסור) -רספירדל -קסנקס תודה מראש TANGUSH

08/12/2009 | 10:56 | מאת: אוריין לניאדו

שלום, על פי מקורות המידע שבידנו (מיקרומדקס מעודכן לרבעון האחרון ) ישנה אינטראקציה משמעותית בין התרופה simvastatin יחד עם risperidone (רספירדל). התרופה רספירדל עלולה לגרום לעלייה בריכוז התרופה סימבסטטין בדם וכתוצאה מכך לעלייה בסיכון לתופעת לוואי של רבדומיאליזיס (כאב וחולשת שרירים ) המיוחסת לתרופה SIMVASTATIN. במידה ויש צורך ליטול את שתי התרופות במקביל יש לנטר רמות CK (creatine kinase) בדם. בנוסף יש לנטר אנזימי כבד לאור ההיסטוריה הרפואית שלך. עלייך לפנות לרופא וליידע אותו על כוונתך ליטול את התרופה SIMVASTATIN. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי