האם מותר ליטול לוסק X2 ביום, מוטיליום וחומצה פולית

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

12/11/2009 | 13:28 | מאת: אור

שלום רב, אני בת 42, האם כדאי ליטול חומצה פולית יחד עם לוסק ומוטיליום? האם ישנן תגובות בין תרופתיות או שיעילות התרופה או החומצה פולית תרד? תודה רבה מאוד על תשובתכם. אור

17/11/2009 | 14:39 | מאת: אוריין לניאדו

שלום, על פי מקורות המידע שבדינו (מיקרומדקס מעודכן לרבעון האחרון) אין כל מניעה ליטול לוסק יחד עם חומצה פולית. על פי העלון לרופא של התרופה מוטיליום (DOMPERIDONE) אין לקחת בו זמנית מוטיליום יחד עם סותרי חומצה או מונעי הפרשת חומצה (לוסק) מכיוון שהם עלולים להוריד את הספיגה של מוטיליום. מומלץ לקחת לוסק פעם ביום בבוקר 30 דקות לפני ארוחת הבוקר, ואת המוטיליום יש להפריד מינימום שעתיים , וליטול 15-30 דק' לפני האוכל. במידה ויש צורך ליטול את 2 התרופות בו זמנית יש לקחת את המוטיליום 15-30 דק' לפני האוכל ואת הלוסק אחרי האוכל בברכה,

18/11/2009 | 14:55 | מאת: אור

אוריין תודה רבה רבה לך! אין לך מושג כמה עזרת לי! שתדעי לך שהרבה רופאים לא מודעים לכך שהעברת האינפורמציה הזו של תגובות ביןתרופתיות יכולה למעשה לא להועיל לחולה וכפועל יוצא אף לפגוע בו יותר מאשר להועיל. שבו תודה לך, עכשיו אני מבינה מדוע התופעות לא נעלמו. חן חן והמשך יום מקסים, אור

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי