זיהום

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

09/11/2009 | 16:31 | מאת: מלכית

שבוע שעבר חום 38.8 במשך לילה ויום. ללא חום 3 ימים לא הלכתי לעבודה אבל יצאתי קצת מהבית. יום שישי אחה"צ קבלתי שוב חום אחרי שהרגשתי טוב 38.8 שירד בעזרת אופטלגין/אקמול, כאבי ראש ושיעול, יום ראשון שוב קופ"ח ובדיקת דם. היום קבלתי תשובה שיש זיהום אולי דלקת ריאות קילתי אינטיביוטיקה רוקסו 150 השאלה אם זה יעזור שלא יהיה סיבוך שוב האם אני צריכה להמתין עד שאקח מס' כדורים אני לא יכולה לישון האם ללכת לבי"ח או להמתין בסבלנות להשפעת האנטיביוטיקה?

10/11/2009 | 16:27 | מאת: כמאל עמארנה

שלום, על פי מקורות המידע שבידנו (מיקרומדקס מעודכן לרבעון האחרון) , רוקסו (ROXITHROMYCIN) היא אנטיביוטיקה ממשפחת המקרולידים והיא מותוות במקרים של זיהומים בקטריאליים בדרכי הנשימה העליונות והתחתונות כולל מקרים של פנאומוניה ( דלקת ריאות)כטיפול יחיד או שילוב עם אנטיביוטיקה נוספת לכיסוי טווח חיידקי גדול יותר. המינון המקובל הוא 150 מ"ג פעמיים ביום למשך 10-14 ימים. לפי הבנתי לא בצעת תרבית רוק ולכן יהיה קשה לדעת אם האנטיביוטיקה מתאימה לסוג החיידק או שיש טיפול עדיף יותר, כמו כן יש לשלול שפעת (סימנים מתאימים לשפעת רגילה או שפעת חזירים). במידה ואין שיפור בימיים הראשונים עלייך לפנות לרופא להמשך בירור. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי