שילוב ליפיטור וקרסטור

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

09/11/2009 | 08:52 | מאת: עמי

רופא רשם לי ליפיטור 80 וקרסטור 10 ביחד האם מותר לשלב את 2 התרופות? מה הייתרון/סיכונים בשילוב אם בכלל

10/11/2009 | 16:31 | מאת: כמאל עמארנה

שלום, על פי מקורות המידע שבידנו (מיקרומדקס מעודכן לרבעון האחרון ) שתי התרופות משתייכות למשפחת הסטטינים ומותוות לטיפול בהיפרכולסטרמיה. הסיכון בשילוב בשניהם הוא עלייה בתופעות לוואי של סטטינים הכוללים חולשה וכאבי שרירים. ישנם תרופות רבות לטיפול בהיפרכולסטרמיה שמשולבות עם סטטינים על מנת לקבל את האפקט הרצוי ובדרך כלל אין טעם בשילוב שתי תרופות הפעולות במנגנון זהה (כפילות בטיפול). עלייך לפנות לרופא על מנת לוודא שאכן אלו התרופות אליהן התכוון. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי