אקמול בילדים

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

02/11/2009 | 22:21 | מאת: אמא

שלום יש לי ילדה בת 5 שנים ששוקלת 18 קילו .היא עם חום והיום בטעות נתתי לה אקמול במינון של 800 מג .יש לציין שלא קיבלה אקמול ב12 שעות האחרונות האם זה יכול לגרום לנזק בכבד אשמח לקבל תשובה מידית תודה

03/11/2009 | 11:30 | מאת: אוריין לניאדו

שלום, על פי מקורות המידע שבידנו (מיקרומדקס מעודכן לרבעון האחרון), המינון המומלץ (להורדת חום) לילדים הוא 10-15 מ"ג לק"ג כל 4-6 שעות ולא יותר מ- 5 מנות. בתך שוקלת 18 קילו ועל כן המינון המומלץ הוא בטווח בין 180-270 מ"ג כל 4-6 שעות. המקסימום הוא 5 פעמים ביום. (1350 מ"ג). פרצטאמול (אקמול) עלול לגרום לנזק כבדי כאשר ניתן במינון גבוה מהמומלץ וכאשר ניתן לתקופה ממושכת (שימוש כרוני). תופעות הלוואי הנובעות בדרך כלל ממינון יתר (ב-24 שעות הראשונות) הם שלשול, בחילה ,אובדן תאבון, כאבי בטן, נפיחות, כאב או רגישות בבטן העליונה. אם בתן סובלת מאחת מהתופעות הללו עלייך לפנות לרופא. על פי העלון לרופא רעילות היא תופעה נדירה בילדים ומינון יתר שהינו פחות מ- 150 מ"ג לק"ג (על פי משקל בתך 2700 מ"ג) אינו נקשר לרעילות כבדית. על כן, ככל הנראה אין חשש לרעילות כבדית. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי