דקינט והריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

02/11/2009 | 07:43 | מאת: אישה

הייתי מעוניינת לדעת מה הסיכונים בנטילת דקינט כאשר אני בהריון והאם אפשר להמשיך. אני יודעת שצריך לשאול רופא אבל לפני כן אני רוצה לקרוא על זה מעט לבד. האם קרה שאישה נכנסה להריון ולקחה תוך כדי דקינט? ומה יכול לקרות לעובר? אשמח על תשובה. תודה.

03/11/2009 | 11:28 | מאת: אוריין לניאדו

שלום, על פי מקורות המידע שבידנו (מיקרומדקס מעודכן לרבעון האחרון) , BIPERIDEN (דקינט) שייך לקטגוריה C – אין מספיק מידע ומחקרים בנושא,יש ליטול את התרופה רק אם היעילות עולה על פוטנציאל הסיכון. לא ידוע אם התרופה עוברת את השלייה אך משקל המולקולה של התרופה מספיק נמוך על מנת שיעבור את מחסום השלייה. אין דיווחים על נשים שנטלו את התרופה במהלך ההריון. ניתן לפנות למרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון 02-6243669,02-6243663 :' בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי