שלום רב,

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

27/10/2009 | 11:22 | מאת: טליה

יש לי כולסטרול 215 ואני בת 23 וזה גנטי יש לאמא שלי ולאבא שלי הרופא אמר לי לקחת כדורים נגד כולסטרול ואני די מפחדת לקחת תרופות אני לא מאמינה בכדורים שאלתי האם אני חייבת לקחת אותם ? והאם יש לזה תופעות לוואי? ואני כרגע לוקחת גם כדורים נגד הקנה כי הפסקתי לקחת גלולות האם זה ישפיע עלי לא טוב? תשובתך בהקדם אודה מאוד

03/11/2009 | 11:21 | מאת: אוריין לניאדו

טליה שלום, אינך חייבת ליטול אף תרופה – אך את חייבת להבין שהרופא שממליץ על טיפול בתרופות לוקח בחשבון גם את תופעות הלוואי של התרופה (לרוב התרופות יש תופעות לוואי). הרופא שוקל את היתרונות של הטיפול התרופתי אל מול החסרונות שלו ומחליט אם כדאי לתת טיפול או לא. הורדת כולסטרול נעשית גם באמצעות שינוי באורח החיים הכולל תזונה דלת שומן ופעילות גופנית ולא רק באמצעות תרופות (לא ציינת האם 215 מתייחס לכולסטרול כולל או ל-LDL) עלייך לפנות לתזונאית אשר תוכל להמליץ לך על תפריט מתאים. אין באפשרותי לענות לך בנוגע לתופעות הלוואי או בקשר לתגובה בין-תרופתית בין 2 סוגי הכדורים היות ולא ציינת את שם התרופות ומינונן. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי