אלטרולט-דחוף

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

17/10/2009 | 22:29 | מאת: אישה במתח

הייתי מטופלת בקלונקס ומכיוון שהשיפור לא היה משמעותי , הנוירולוג נתן לי לקחת אלטרולט 10 מ"ג כל לילה ואמר שאם זה יהיה חזק מדי, אוכל להוריד את הכמות לחצי. בלילה הראשון נטלתי ולמחרת הרגשתי ממש לא טוכ- היה לי קצת טשטוש ראיה, חולשה נוראית של השרירים שרק לקראת הערב השתפרה. התייעצתי כבר באותו היום גם עם רופא המשפחה והוא אמר לי להקשיב לנוירולוג. באותו לילה כבר לקחתי חצי כדור ולמחרת שוב קמתי ולאחר מספר דקות היו לי צלצולים באזניים וטשטוש ראיה כבד לכמה שניות. עד שעות הצהריים בקושי יכולתי לתפקד ולאכול והייתי מאוד חלשה. בערב כבר נהיה לי חום 37.6 שירד לאחר כמה שעות עם אקמול. השאלה שלי - האם כדאי להמשיך בנטילת התרופה למרות כל תופעות הלוואי וההרגשה הרעה? האם באמת זה בסדר לקחת חצי כדור למרות שבמרשם כתוב לא לחצות את הכדור? אשמח לכל הערה/ הארה בנושא בדחיפות כי אני ממש לחוצה.

18/10/2009 | 16:04 | מאת: כמאל עמארנה

שלום, ע"פ מקורות המידע שבידנו (Micromedex המעודכן לרבעון האחרון) תופעות הלוואי העיקריות שהזכרת (טשטוש הראייה וחולשה) הו תופעות לוואי מוכרות של תרופה זו. עם זאת, עלייך לדווח בהקדם לרופא המטפל בך על תופעות הלוואי הללו ולהתייעץ עימו בנוגע לתועלת הטיפול אל מול תופעות הלוואי שנלוות לו ולברר עימו את האפשרות של החלפת התרופה באחרת. ע"פ עלון התרופה אין לחצות את הכדור. בברכה, כמאל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי