האם התרופה והמינון תקינים ?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

15/09/2009 | 15:01 | מאת: עינת

האם ישנה תרופה נוגדת פרכוסים עדינה יותר מדפלפט ?שמעתי שיש לה השלכות לא טובות על הגוף ילדי בן שנתיים שוקל 12.800 ק"ג מקבל 2.2 CC סירופ דפלפט פעמיים ביום המינון בסדר ?

16/09/2009 | 16:04 | מאת: כמאל עמארנה

שלום, ילדך מקבל מינון התחלתי לדפלפט – ע"פ מקורות המידע שבידנו (Micromedex המעודכן לרבעון האחרון) המינון ההתחלתי לטיפול בפרכוסים בילדים הוא 15 מ"ג לק"ג ליום (2.4 מ"ל מהסירופ פעמיים ביום ע"פ משקל בנך) כך שהמינון שמקבל בנך אף נמוך במעט מהמינון ההתחלתי. הטיפול בתרופה מתחיל במינון נמוך יותר מן המינון הטיפולי ויש להעלותו בהדרגה עד למינון הטיפולי, המינון הטיפולי נקבע ע"פ תגובת ילדך לטיפול והוא בד"כ 20-30 מ"ג לק"ג ביום (3.2-4.8 מ"ל מהסירופ פעמיים ביום ע"פ משקל בנך). המינון המקסימלי אליו ניתן להגיע הוא 100 מ"ג לק"ג ליום (16 מ"ל פעמיים ביום מהסירופ ע"פ משקל בנך). ע"פ מקורות המידע שבידנו (Micromedex המעודכן לרבעון האחרון) העלייה במינון צריכה להתבצע ע"י העלאה של 5-10 מ"ג לק"ג נוספים ליום כל יומיים עד להגעה למינון הרצוי. לכן נראה כי אכן יש צורך בעלייה במינון כפי שנאמר לך ע"י הרופא (בדיקת הדם שנלקחה לבנך העידה אולי כי רמות התרופה בדם היו נמוכות מהרצוי). תרופות נוגדות פרכוסים הן תרופות המותאמות ע"פ סוג הפרכוס הספציפי הנקבע ע"י הרופא המטפל, לא כל תרופה מתאימה לטיפול בכל פרכוס. היות וכך, עלייך לפנות לרופא בכדי לקבל מידע על תרופות נוספות המתאימות לטיפול בבנך. באופן כללי, בטיפול תרופתי, יש לשקול את המשך הטיפול (עם תופעות הלוואי שבאות איתו) אל מול התועלת שמביא הטיפול התרופתי לפיתרון הבעיה (שהשלכותיה עלולות להיות חמורות יותר מתופעות הלוואי של התרופה). לא ברור מדוע את חוששת כל כך מהתרופה, האם בנך חווה תופעות לוואי או ששמעת ממישהו כי תרופה זו אינה טובה? בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי