אקטיפרין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

07/09/2009 | 16:15 | מאת: מור

אני לוקחת אקטיפרין 2 כדורים ביום. בעבר אמרו לי לא לקחת את זה עם קפה, תה, ביצים, חיטה מלאה ומוצרי חלב. ושהתקשרתי לגילקו פארם הרוקחת אמרה לי לקחת את זה פעמיים ביום רק לא עם מוצרי חלב ושעם כל השאר זה מותר. מה הנכון באופן וודאי? הברזל שלי מאד נמוך ואני רוצה ספיגה אופטימאלית. תודה

08/09/2009 | 15:02 | מאת: כמאל עמארנה

שלום, ע"פ מקורות המידע שבידינו (Micromedex המעודכן לרבעון האחרון) ביצים, חלב, גבינות, יוגורט, תה, קפה ודגני בוקר או לחמים מחיטה מלאה פוגעים בספיגת הברזל ויש להימנע מהם כשעה לפני נטילת הברזל עד שעתיים אחרי נטילתו. בברכה, כמאל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי