מינוציקלין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

26/08/2009 | 13:52 | מאת: אורי

לפני יומיים התחלתי לקחת מינוציקלין לטיפול באקנה (פעם ביום). ובכל פעם שאני לוקח את התרופה, החל מהשנייה שאני בולע אותה עם 2 כוסות מים ולמשך כ-2 דקות (בזמן שצריך לעמוד אחרי שלוקחים את התרופה), אני מרגיש את הכדור יורד בצורה מאוד כבדה בחלל הבטן ואני מרגיש כאב בטן ודופק מהיר. ראיתי שבעלון של התרופה מופיע שכאב בטן דורש התייחסות של הרופא המטפל, אבל זה לא כאב בטן "רגיל" שנגרם עקב החומר הפעיל בתרופה, אלא כאב בטן שקורה מתי שהתרופה נמצאת בדרך לקיבה. אחרי כמה דקות כאב הבטן נעלם. האם זאת תופעה רגילה של התרופה או שהיא מצריכה התייחסות מיוחדת? אם צריך לפנות לרופא - האם עד התור יש להמשיך לקחת את הכדור או להפסיק?

אורי שלום, תופעת לוואי זו היא צפויה בשימוש במינוציקלין וצריך לפנות לרופא ולדווח על תופעת לוואי זו. תופעת לוואי זו אינה מחייבת הפסקת הטיפול אך צריך להתייעץ עם הרופא (בטלפון, במקום לחכות לתור) האם להמשיך את הטיפול או לא. בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי