פלוקנו בהריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

23/08/2009 | 17:51 | מאת: גלית

שלום רב לקחתי כדור פלוקונול 150 mg ולאחר שבוע כדור נוסף. לא ידעתי שאני בהריון!!!!! היום התברר לי שאני בשבוע ה 7 של ההריון האם יש סיכון לפגיעה בעובר??? בברכה גלית

25/08/2009 | 08:41 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום, ע"פ מקורות המידע שבידינו (Micromedex המעודכן לרבעון האחרון), אין תשובה חד משמעית לשאלתך – לא נעשה מחקר מקיף דיו אשר קבע בצורה חד משמעית לכאן או לכאן. ישנם נתונים המגיעים מניסויים בבע"ח ומסיפורי מקרה ספציפיים (אשר ברובם החשיפה לפלוקנול הייתה ארוכה יותר – במשך מס' שבועות) המעידים על סיכון מוגבר לפגיעה בעובר. לכן התרופה מסווגת כלא מומלצת לנטילה במהלך הריון. עם זאת, הנתונים המגיעים מהמחקרים שנעשו בנושא לא מצביעים על סיכון מוגבר לפגיעה בעובר. אני ממליץ כי תתייעצי בנושא גם עם הרופא המטפל בך במהלך ההריון ותיידעי אותו על נטילת התרופה. בברכה מוחמד

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי