שואלת בפעם השנייה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

23/08/2009 | 10:07 | מאת: אור

שלום רב יש לי תינוק בן 5 חודשים. לפני כמה ימים התחלתי לתת לו ברזל, פרו 15 , 2.5 מ"ל ביום. 1. הרוקח אמר לי לו לתת ביחד עם חלב, התינוק ניזון מהנקה + טעימות של פירות וירקות. האם חלב אם הוא גם סותר ספיגה?

שלום אור, לפי מקורות המידע שבידינו , מיקדרומדקס-מעודכן לרבעון זה , ולפי העלון של התרופה , מומלץ ליטול את התרופה על קיבה ריקה ובנוסף לכך להפריד ממוצרי חלב (גם ביצים , קקאו , תה , קפה...) , כלומר , ליטול את התרופה שעה לפני או שעתיים אחרי שתיית חלב . חלב מוריד את ספיגת התרופה אך לא סותר אותה לגמרי , לכן את יכולה להניק את התינוק במרווח הזמן שציינתי לעיל למרות שזה לא מומלץ . בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי