הפסקת אספירין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

19/08/2009 | 20:51 | מאת: פזית

שלום לכם. אימי בת 79 ולפני שנתיים לא הרגישה טוב וסברו שעברה ארוע וסקולארי קל אך לא היו בטוחים ולכן קיבלה אספירין 100 מג. לפני חודשיים גילתה דימום ביציאות , לאחר בדיקה במיון ,נאמר לה שזה טחורים , בבדיקות שעברה גילו שהברזל ירד הרבה מתחת למינימום. הניאורולוג החליט שהדימום שהיה ביציאות זה כנראה מהאספירין ולכן יש ירידה משמעותית בברזל ,הוא אמר להפסיק בינתיים את האספירין לחלוטין. מיכיוון שהתור הבא אליו זה בעוד 3 חודשים,זה אומר ש -3 חודשים בלי אספירין, האם זה לא מסוכן להורות לחולה להפסיק תקופה כזאת מבלי להיות בטוח בסיבה לירידת הברזל. האם אי אפשר לקבל ארוע בגלל הפסקה זו? אשמח לתשובה. תודה פזית.

פזית שלום, ניתן ליצור קשר עם רופא המשפחה ולבדוק אפשרות של הורדת המינון של אספירין (יש מינון של 75 מ"ג וגם ניתן ליטול מינונים נמוכים יותר). בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי