דילתאם?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

13/08/2009 | 14:41 | מאת: אלכס

שלום אני מקבל דילתאם 120 במשך 10 שנים וזאת לאחר אוטם שריר הלב. לאחרונה התחלתי לסבול מאי ספיקת כליות קלה. קראתי שלדילתאם יש השפעה לא טובה על הכליות. השאלה שלי היא האם וזודיפ יכול להיות במקום הדילתאם? בתודה אלכס

17/08/2009 | 15:57 | מאת: כמאל עמארנה

שלום אלכס, לפי מקורות המידע שבידינו , מיקרומדקס-מעודכן לרבעון זה , וואזודיפ היא תרופה ששייכת לקבוצת חוסמי תעלות סידןומשויכת לתת קבוצה שנקראת תרופות די-היידרופרדינים והיא מותווית לטיפול ביתר לחץ דם ,ואילו דילתאם היא תרופה מאותה הקבוצה (חסמי תעלות סידן) ושייכת לתת קבוצה של תרופות שאינן די-היידרופרדינים ועיקר פעולתה על הלב ולכןוהיא מותווית לטיפול באנגינה בנוסף ליתר לחץ דם והתוויות אחרות, ולכן ואזודיפ אינה יכולה להחליף דילאטאם להתוויה שאתה מקבל. דילתאם היא תרופה העלולה לגרום לאי-ספיקת כליות חריפה במקרים בודדים (פחות מ- 0.1%קרי 1 ל1000 מטופלים). לסיכום: יש להתייעץ עם הקרדיולוג והנפרולוג שלך דרך קופת חולים בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי