כמה זמן יש לקחת B12 ?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

12/08/2009 | 20:07 | מאת: אלינור

שלום רב, התחלתי לקחת B12 לפני מספר ימים. לאורך איזו תקופה עליי להמשיך לקחת עד שאמלא את מאגרי ה-B12 בגופי ? (אני צמחונית, ואינני אוכלת לא בשר ולא דגים בשש שנים האחרונות. לקחתי בעברי בי12, ועל פי תוצאות בדיקות הדם שערכתי לפני מספר חודשים, נוכחתי לראות שאכן לא חסר לי בי12, ומהתייעצות עם הרופא, עלה כי אוכל להתחיל לקחת שוב בחודשים הללו(כעת).

18/08/2009 | 16:01 | מאת: כמאל עמארנה

שלום, אין תקופה המוגדרת כמומלצת לנטילת b12 יש להמשיך במעקב אחר הרמות בגופך ולהתייעץ עם הרופא. בנוסף, באפשרותך לשקול שימוש במזונות המועשרים בויטמין b12 (חלב, דגני בוקר וכו') ולחסוך את הצורך בנטילת תוסף התזונה. בברכה כמאל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי