ברזל לתינוק

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

12/08/2009 | 13:28 | מאת: אור

שלום רב יש לי תינוק בן 5 חודשים. לפני כמה ימים התחלתי לתת לו ברזל, פרו 15 , 2.5 מ"ל ביום. 1. הרוקח אמר לי לו לתת ביחד עם חלב, התינוק ניזון מהנקה + טעימות של פירות וירקות. האם חלב אם הוא גם סותר ספיגה? 2. אחרי שקניתי את הסירופ מבית המרקחת שככתי אותו למשך שעה וחצי באוטו. האם הברזל התקלקל מהחום וכדאי לזרוק ולקנות חדש? תודה.

22/08/2009 | 13:26 | מאת: אור

למה לא עונים??

שלום אור, לפי מקורות המידע שבידינו , מיקדרומדקס-מעודכן לרבעון זה , ולפי העלון של התרופה , מומלץ ליטול את התרופה על קיבה ריקה ובנוסף לכך להפריד ממוצרי חלב (גם ביצים , קקאו , תה , קפה...) , כלומר , ליטול את התרופה שעה לפני או שעתיים אחרי שתיית חלב . חלב מוריד את ספיגת התרופה אך לא סותר אותה לגמרי , לכן את יכולה להניק את התינוק במרווח הזמן שציינתי לעיל למרות שזה לא מומלץ . בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי