תרופה תחליפית ללופרסור אוריס 195

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

03/08/2009 | 11:59 | מאת: מירי א

נמסר לי בבית המרקחת כי התרופה לופרסור יוצאת מהיצור 1.למה? מה הסיבה? 2.האם יש תרופה חליפית לנ"ל (תרופה גנרית וכו') 3.רופאת המשפחה עדיין מהססת ולא החליטה במה להחליפה. האם כדאי להתיעץ עם מומחה ממרפאת יתר לחץ דם.? אני סובלת מיתר לחץ דם המאוזן על ידי 2 תרופות לופרסור- כדור בלילה + וואסקייז-פלוס 5מ"ג - חצי כדור ביום. מלבד זאת בריאה, ערכי כולסטרול תקינים .

05/08/2009 | 20:25 | מאת: אחד שמבין

מירי שלום להלן תשובות למיטב הבנתי 1. החברה הפסיקה את ייצור ושיווק התרופה מסיבות טכניות 2. אין תרופה גנרית ללופרסור אורוס 3. קיימת תרופה בשם לופסור דיביטבס היתרונות במעבר ללופרסור דיביטבס הינם: מדובר על אותו חומר פעיל כמו בלופרסור אורוס - מטופרולול קל מאוד להתאים מינון - מי שקיבל 195 מ"ג יכול לעבור ללופרסור דיביטבס 200 מ"ג מדובר על תרופה בשחרור מושהה (לא אותו מנגנון כמו של הלופרסור אורוס) התרופה רשומה לאינדיקציות זהות לאלה של האורוס קיימת גם האופציה לעבור לחוסם בטא אחר (זוהי המשפחה של הלופרסור) אולם קיים קושי בהתאמת מינון דבר שיכול להביא לתופעות לוואי, לחלק מן התרופות נתץונים קליניים פחותים על פי המחקרים או שחסרים נתונים. מקווה שעזרתי

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי