האם רספידראל עלול לגרום למיקרואדונומה בהיפופזה?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

25/07/2009 | 17:23 | מאת: א'

הכוונה: האם רספידרל עלול לגרום לפרולקטינומה ובעקבות כך למיקרואדונומה בהיפופזה? האם למי שפיתח פרולקטינומה יש התוויה שלא לקבל תרופות שעלולות לגרום לפרולקטינומה? ושאלה אחרונה: האם למי שסובל מתת פעילות של בלוטת התריס אסור לתת רספידרל?

12/08/2009 | 15:38 | מאת: אוריין לניאדו

שלום, במידה ומדובר בתרופה Risperdal – אחת מתופעות הלוואי המוכרות הינה היפרפרולקטינומה (יתר הפרשת הורמון פרולקטין מבלוטת ההיפופיזה). היפרפרולקטינומה עלולה לגרום להפרעות במחזור, בעיות בתפקוד מיני, פגיעה בצפיפות עצם ואף לגידול שד או היפופיזה (פרולקטינומה). עם זאת, היארעות ההיפרפרולקטינומה במבוגרים הינה פחות מאחוז אחד. אין מניעה לתת את התרופה ברמות גבוהות של פרולקטין אך יש צורך בניטור קבוע של רמות הפרולקטין והתייחסות לכך ע"י הרופא. לגבי שאלתך האחרונה, אנשים בעלי תפקוד ירוד של בלוטת התריס מועדים יותר להיפרפרולקטינומה ועל כן יש צורך בניטור קבוע במהלך שלושת החודשים הראשונים לנטילת התרופה. בברכה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי