תרופה נגד פטריות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

20/07/2009 | 14:26 | מאת: tali

הי, אני נוטלת זה חודש שני תרופה בשם איטרנול בשביל להוריד את הפטרייה בציפורן שיש לי.2 שאלות: האם מותר להכנס להריון אם נוטלים את התרופה הזו?אם לא כמה זמן אחרי שאסיים צריך לחכות? נטלתי בחודש הראשון תרופה בשם ספורנוקס.האם זה באמת אותו דבר כמו האיטרנול(אותו מינון של 7 ימים ואז הפסקה של 3 שבועות...(למשך 4 חודשים)

22/07/2009 | 08:42 | מאת: אוריין לניאדו

טלי שלום, ספורנוקס ואיטרנול מכילות את אותו חומר פעיל ITRACONAZOLE - זו אותה תרופה המיוצרת ע"י חברות אחרות. לא מומלץ להכנס להריון בזמן נטילת התרופה כיוון שהיא שייכת לקטגוריה Cז"א שמחקרים על בע"ח הראו שיש פגיעה בעובר והתרופה צריכה להלקח בהריון רק עם הפוטנציאל הטיפולי שלה עולה על הסכנות לעובר. התרופה מתפנית מהגוף לאחר שבוע. בכל מקרה עלייך להתייעץ עם רופא הנשים שלך בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי