כאבי בטן

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

16/07/2009 | 10:57 | מאת: ארי

שלום רב, לפני כשנה בהיותי בחו"ל קיבלתי תרופה לשיכוך כאבי בטן בשם: Buscapina Compositum אשר עזרה לי מאוד. האם התרופה ניתנת בארץ ואם לאו האם יש לה תחליפים? האם יש לה איזה תופעות לואי כלשהן? בתודה מראש ארי

שלום ארי, התרופה שקיבלת כוללת שני חומרים פעילים: Scopolamine ו- dipyrone (החומר הפעיל באופטלגין). התרופה עצמה לא נמכרת בארץ, וגם אין תרופה אחרת המכילה את החומר הפעיל הראשון שהזכרתי. קיימת תרופה בשם "קולוטאל" המכילה חומר פעיל בשם Mebeverine אשר שייך לאותה "משפחה" לה שייך גם ה-Scopolamine, ובעל פעילות דומה על הגוף. תופעת הלוואי העיקרית שלה היא פריחה (לעתים) בברכה, צוות בית המרקחת

22/07/2009 | 12:46 | מאת: ארי

תודה על התגובה. האם "קולוטאל" דורשת מרשם רופא? בתודה מראש, ארי

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי