גלולות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

13/07/2009 | 15:35 | מאת: תמר

שלום, אני בחורה בת 24 שרגישה ללקטוז (גיליתי את זה בגיל 18) התחלתי לקחת גלולות למניעת הריון (מסוג מליאן) והם גורמות לי להפרעות בעיכול (שלשולים וכאבי בטן) הבנתי שבגלולות יש לקטוז ואני מניחה שזו הסיבה לכאבים. האם יש גלולות שאין בהם לקטוז?גלולות לא חזקות? מה היתרונות והחסרונות שלהם? ואילו עוד פתרונות קיימים לאלו הסובלות מרגישות ללקטוז? תודה

שלום, ניתן ליטול לקטאז שהוא אנזים המפרק את הלקטוז. ניתן לרכוש תכשיר זה ללא מרשם בבתי המרקחת. פתרונות אחרים זה להשתמש בהתקן תוך רחמי או להשתמש במדבקה טרנסדרמלית (למשל Evra) שזה מדבקה אחת לשבוע. לגבי האופציות הנוספות האלו יש ליצור קשר עם הגיניקולוג שלך. בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי