האם להפסיק/לשנות שימוש בקומדין?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

06/06/2009 | 19:56 | מאת: גייקוב

כתוצאה מתסחיף ריאתי לוקח חצי שנה קומאדין.תופעות הלוואי הן פריחה בעור, גרד, עייפות רבה ונמנמת,סימנים סגולים בצלקות,סימנים אדומים בעור הפנים שהופכים לפצע מוגלתי לאחר כמה ימים. עיניים צהובות. האם יש כאן סימנים להרעלה או לפגיעה בכבד?בדיקות דם מראות רמה גבוהה של גליצרידים וADL החולה נוטל באופן קבוע אטרוקסין בגלל כריתת בלוטה.האם יש התנגשות בין התרופות?האם כדאי להחליף את הקומדין באספירין או בתרופה אחרת?רמת הINR לא מגיעה ל2,אבל הסימנים הנ"ל מדאיגים.מה לגבי שימוש בקלקסן?לפי מאמרים נשמע שגם שם יש סכנות ותופעות לא נעימות ואפילו סכנת חיים. תודה רבה

08/06/2009 | 00:13 | מאת: גייקוב

לאחר שימוש נוסף בכמות גדולה יותר של קומדין עלה הINR לרמה הנדרשת. כך שהשאלה השנייה מיותרת.תודה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי