חיסון סרטן צואר הרחם

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

13/05/2009 | 15:29 | מאת: שרית

שלום בתי בת ה-21 קיבלה לפני ימיים את הזריקה הראשונה של גארדסיל. כשעה לאחר החיסון הית נפיחות באיזור. לאחר מס' שעות היא חשה סחרחורות וכאבי ראש והתעלפה. הגענו למיון, שם ביצעו בדיקות דם, א.ק.ג ונמצא שהכל תקין. במיון לא ידעו לענות לנו האם יש קשר לחיסון? וכמו כן היום 48 שעות לאחר החיסון האם תיתכנה עוד תופעות לוואי? תודה, שרית

14/05/2009 | 16:18 | מאת: כמאל עמארנה

שרית שלום, נפיחות באיזור מתן החיסון הן תופעות לוואי בכרבע מהאוכלוסיה המקבלת את החיסון. ידוע כי החיסון יכול לגרום לתופעת לוואי זו יחד עם התופעות האחרות אשר ציינת (סחרחורת, עילפון וכו') וכי הן שכיחות בקרב הנשים המקבלות את החיסון. לא סביר כי תופעות אלו יחזרו בזמן הקרוב עד למנת החיסון הבאה. מידע נוסף תוכלי למצוא באתר היצרן http://www.gardasil.com בברכה, כמאל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי