שאלה לגבי סינטומיצין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

17/07/2007 | 01:14 | מאת: רותי

שלום רב לפני כשבוע הייתי אצל רופא אף אוזן גרון ונמצא שיש לי זיהום קל באף. הוא נתן לי טיפול בסינומיצין לשבוע (למרוח פעמיים ביום בנחיר). הוא הוסיף שזוהי אנטיביוטיקה - מה שמוביל אותי לשאלה: שכחתי כבר כמה פעמים למרוח (לחץ בעבודה ועייפות בלילה). האם, בגלל זה אנטיביוטי תוכל להתפתח סבילות לתרופה האם אינה יעילה יותר עבורי כעת או בכלל? מה לעשות? אשמח לתשובה

17/07/2007 | 15:07 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום רותי, בכל טיפול אנטיביוטי כלשהו, מומלץ לסיים את קורס הטיפול או את פרק הזמן שהרופא ממליץ עליו. זאת מחשש להתפתחות עמידות חיידקים לטיפולים האנטיביוטיים (הגורמים והסיבות להתפתחות עמידות לאנטיביוטיקה הם רבים - שימוש במשחה למשך שבוע, גם אם זה לא היה בדיוק לפי הוראות הרופא סביר להניח שלא יגרום לכך). במקרה שלך זהו שימוש חיצוני של אנטיביוטיקה (משחה), מה שחשוב עכשיו הוא להמשיך את הטיפול כרגיל (פעמיים ביום) עד לסוף אותה תקופה ואם יש צורך בהמשך (עדיין קיים זיהום באף) יש להתייעץ עם הרופא בקשר לשימוש באותה משחה או במשחה אנטיביוטית אחרת. תודה.

13/06/2009 | 13:06 | מאת: lea

האם ניתן למרוח משחת עיניים סעטומיצין לתינוק בן 8.5 חודשים בגין דלקת רגיה בעין חוץ מצמר גפן טבול התמצית תה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי