ציפרלקס ו נירבקסל

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

11/05/2009 | 14:13 | מאת: שואלת

שלום, אני בת 27, נוטלת ציפרלקס 10 מ"ג מזה כשנתיים. מאז שהתחלתי לקחת ציפרלקס היתה הקלה משמעותית במעי העצבני שממנו אני סובלת מספר שנים ואף תרופה לא הועילה לי.לאחרונה הסימפטומים שוב החמירמו משמעותית, והצעתי לרופאה שלי להעלות את המינון של הציפרלקס לטיפול במעי העצבני על אף שאין סיבה אחרת מבחינה דכאון/חרדה. הרופאת משפחה הציעה לי לשלב כמניעה נירבקסל 3 פעמים ביום חצי כדור עם הארוחה להקל על סימטומפים של המעי העצבני ולא להעלות את הציפרלקס. הרופאה בדקה ואמרה שאין מניעה לקחת את שתי התרופות יחד. הייתי רוצה לוודא זאת כי בעבר רופאים אחרים כולל אותה אמרו שלא ניתן לקחת אותן יחד, האם משהו השתנה?

12/05/2009 | 09:55 | מאת: כמאל עמארנה

בוקר טוב, אכן הרופאה שלך צודקת, לפי מאגרי מידע שבידינו אין כל תגובה בין תרופתית בין שתי התרופות הנ"ל. בברכה, כמאל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי