DORMICUM
דיון מתוך פורום ייעוץ תרופתי
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
שלום, אשמח לקבל אינפורמציה על התרופה "דורמיקום". סבא שלי סובל בשבועות האחרונים מכאבים נוראיים, שמעתי שיש את התרופה דורמיקום שהיא למעשה מרדימה את החולה עד הסוף המר - מה הנוהל של התרופה? שואלים אותנו (את המשפחה) ואז נותנים לחולה או שנותנים לו לפי שיקול דעתו של הרופא?
שלום רב, התרופה דורמיקום הינה תרופה שמשמשת להרדמה קצרת זמן, למטרת פעולות רפואיות קצרות. לפעמים מטפלים בתרופה זו להרדמה במחלקות לט.נ נשימתי כחומר יחיד או שילוב עם תרופות אחרות; הדורמיקום לא ידועה כתרופה שמשככת כאבים, וטיפול בתרופה לחולה שסובל מכאבים חזקים ללא משכך כאב מתאים יגרום להמשך הסבל של המטופל גם בזמן שהוא מורדם. ההרדמה נעשית משיקולים קלינים בלבד ובהחלטתם של הרופאים המטפלים על מנת לעזור בטיפול לחולה; אם המטופל סובל מכאבים חזקים יש לבקש מהאחיות או הרופא המטפל לנסות ולעזור לו בשיכוך הכאבים( קיים מבחר רחב של טיפולים בכאבים).
שלום, אני מעוניית לדעת מה השיקול שעומד מאחורי טיפול בדורמיקום בילדה הסובלת מפרכוסים. יש לציין שהיא מקבלת 3 תרופות אנטי פירכוסיות.