קומדין + אימוראן

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

07/09/2007 | 11:01 | מאת: דליה

אני מטופלת בקומדין וצריכה לעמוד על inr של 3-4 ומטופלת גם באימוראן,אך הinr אינו מתאזן וצונח לרמות של 1.6 1.9 האם השילוב נטילת האימוראן וקומדין יכול לשבש את האיזון? תודה

07/09/2007 | 11:07 | מאת: דליה

ברצוני להוסיף שקמודין במינון 17.5 מ"ג, ואימוראן 150 מ"ג.

07/09/2007 | 13:01 | מאת: כמאל עמארנה

שלום לך דליה, לאחר בדיקה בספרות העדכנית אכן יש תגובה בין תרופתית בין שתי התרופות שאת מקבלת. ככל הנראה המטבוליזם של התרופות(פירוק תרופות בכבד*) משתבש בשילוב שתי התרופות יחד. מתן במקביל של אימוראן וקומדין יכול לגרום להקטנת האפקט האנטיקואגיולנטי(נוגד קרישה) של הקומדין, קיימים דיווחים על מקרים שונים של מתן שתי התרופות והשינויים הנלווים בבדיקת ה INR שלהם. וככל שמעלים מינון של אימוראן אז האפקט של הקומדין יורד, ולכן עם מעקב צמוד של רופא מטפל ובדיקות דם צריך להעלות מינון של קומדין בהדרגתיות עד לקבלת הטווח הרצוי של INR. יש לזכור שכל שינוי במינון של אימוראן מחייב בדיקה מחודשת של מינון קומדין גם כשרוצים להוריד במינון של אימוראן. שיהיה לך סוף שבוע מקסים. בברכה, כמאל

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי