קלונקס....................

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

05/03/2024 | 23:07 | מאת: max

היי, קיבלתי מהרופא מרשם לקלונקס לקחת בעת הצורך (לא באופן רציף). 1. לגבי התמכרות: - האם זה נכון שבממוצע רק 15 אחוז בערך מתמכרים לקלונקס? - לגבי לקיחה לטווח ארוך של קלונקס 0.5 מ"ג או 0.25 מ"ג בממוצע פעמיים בשבוע ( כלומר יש 5 פעמים בשבוע שאני לא אקח קלונקס ופעמיים כן במינון מקסימלי של 0.5 מ"ג). האם גם אז עלולה להיווצר התמכרות או שהסיכון להתמכרות נמוך מאוד במקרה הזה? 2. לגבי זמן השפעה: - לכמה שעות בערך משפיע קלונקס במינון של 0.25 או 0.5 מ"ג מבחינת הפחתת החרדה? - האם גם תופעות הלוואי כמו עייפות צפויות למשך כל אותן שעות? תודה רבה!

משך האפקט יכול להימשך בין 12 עד 40 שעות מכיוון שמדובר בתרופה בעלת משך אפשקט בינוני עד ארוך. שימוש בתרופות ממשפחת ה- BNZ אכן עלול לגרום להתמכרות אם מדובר בשימוש ארוך טווח. חשוב להפנות את השאלות לאותו רופא שרשם לך את הטיפול ולהיוועץ איתו שוב לגבי המשך טיפול בתרופה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי