התאמה בין תרופות ,ובדיקות דם לאחר נטילתן

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

12/02/2024 | 19:02 | מאת: אפרים

בעלי קיבל אליקוויס 2.5 מג פעמיים ביום.בנוסף הוחלפו תרופות הסכרת .נטל פעמיים ביום גנואט 50\850 ועכשיו הוחלף ל-גנואט 100\1000. וגארדיאנס12.5.נוטל גם קרדילוק 2.5 פעמיים ביום.אזקור 10 מג פעם אחת ביום יוטירקס 100 -7 ימים בשבוע וליפיטור 10 3 פעמים בשבוע ואנלדקס 5 פעם ביום.האם התרופות מתאימות ביניהן? לאחר כמה זמן מנטילת התרופות החדשות יש לבצע בדיקות דם?.אחרי האליקוויס החדש הקררדיולוג הימליץ להיבדק אחרי שבוע.בעלי יחכה עם נטילת התרופות החדשות לסכרת ויקח אותן לאחר ביצוע בדיקת הדם שאחרי האליקוויס.ואז יתחיל ליטול גם את התרופות החדשות לסכרת.והשאלה הנוספת מתי לבצע בדיקות דם בפעם השנייה לאחר נטילת כל התרופות

קודם כל אין מניעה לשלב בין כל התרופות שציינת. דבר נוסף נהוג שתרופות לסוכרת יש לבצע בדיקות דם אחרי 3 חודשים מהתחלת הטיפול. ולכן לפי ההמלצה של הקרדילוג ניתן לבצע בדיקה לאחר שבוע עד שבועיים מתחילת הטיפול ולחזור על בדיקות לאחר 3 חודשים

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי