לקיחת אליקוויס2.5 מג

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

11/02/2024 | 11:10 | מאת: אפרים

בעלי קיבל בעבר אליקוויס 5 מג בעיקבות פירפור .מאחר והיגיע להמוגלובין 7 ב2019 הופסקה התרופה. עד הלום לא לקח.מכיוון ששוב היה פירפור שנמשך יומיים הדופק הגבוה ביותר היה 125 הומלץ לקחת שוב אליקוויס פעמיים ביום אבל רק 2.5מג.ונאמר לבצע בדיקות דם לאחר לקיחת התרופה.היום ההמוגלובין הוא 11.8.וה-plt 135/השאלה שלי לאחר כמה זמן מלקיחת התרופה יש לבצע בדיקות דם.הוא בן 77

קודם כל ירידה בהימולגולבין יכולה לנבוע מהרבה סיבות ולא בהכרח מטיפול באליקוויס ולכן חשוב לעשות בירור אנמיה מלא. לאחר מכן אם נשללו כל הסיבות האחרות יש לערוך מחדש את הצורך בהפחתת מינון האליקוויס, כי אנמיה פר הגדרה לא אינדקציה להפחתת מינון אלא אם יש עוד סיכון מוגבר לדמם - הרופא המטפל צריך לחשב HASBLED ולהחליט על הפחתת מינון. בד"כ נהוג אחרי 1-3 חודשים לחזור על הבדיקה של הימוגלובין ולראות מגמה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי