2 תרופות......................

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

11/02/2024 | 00:19 | מאת: ben

היי, לגבי השילוב בין בטמיגה (Mirabegron) ונוגד דיכאון ברנטליקס (Vortioxetine). קראתי שבטמיגה נחשבת מעכבת ברמה בינונית של CYP2D6 במטבוליזם והבנתי שגם ברינטליקס מתפרקת בין השאר על ידי אותו רכיב של CYP2D6. לך יש יותר מידע רפואי מבחינת המטבוליזם של כל תרופה ולהבין איך כל כדור נספג ואם הוא מעכב אחד את השני, אז האם בהנחה שבטמיגה מעכבת ברמה בינונית של CYP2D6 זה בסבירות גבוהה עלול לגרום להחמרת תופעות לוואי של נוגד הדיכאון ברנטליקס או שניתן לשלב וזה לא אמור להחמיר תופעות לוואי על אף שזה עלול להפריע בספיגה? מה בדיוק צריך לקחת בחשבון בשילוב של שתיהן? תודה!

טיפול ב- Mirabegron עלול לגרום לעלייה ברמה של Vortioxetine בדם ע"י עיכוב במטבוליזם של Vortioxetine ועלייה בסיכון לתופעות לוואי. השילוב אפשרי- רק יש צורך במעקב אחרי תופעות לוואי של Vortioxetine

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי