קסטרלXL- תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

10/02/2024 | 12:30 | מאת: רונן

שלום רב, בן 45, עקב בעיות שתן בעקבות ערמונית מוגדלת הרופא הציע לי לקחת קסטרל 10 מ"ג, התחלתי לקחת את הכדור לפני 3 ימים ויש לי תופעות כמו: גודש באף, לחץ בחזה, מרגיש התכווציות באיזור הלב פתאום אחת לכמה זמן, ושעובר משכיבה לעמידה הדופק שלי מהיר (יכול להגיע גם לרמה של 120). אציין שהתופעות מופיעות בעיקר בשעות הראשונות ללקיחת הכדור (שעות הערב/לילה), ובמהלך היום זה לא מופיע (למעט הגודש באף שלא עובר). האם אלו תופעות שצפויות לחלוף שהגוף יתרגל לכדור או שמומלץ להפסיק? ואם כדאי להפסיק האם האופציה היחידה שיש לי היא לבעיית קימה לשתן בלילה היא מינירין? (בהנחה שאומניק עושה תופעות לוואי דומות לקסטרל וסיאליס עשה לי תופעות לוואי קשות)

יש לעקוב אחרי התופעות הנ"ל ולשלול סיבות אחרות לתופעות ע"י רופא מטפל. בכל מקרה אם התלונות יחימירו יש לבדוק במרפאת תת לחץ דם אורטוסטטי ובמקרה הצורך לשקול החלפת טיפול ל- OMNIC

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי