לקיחת כדור.................

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

31/01/2024 | 16:35 | מאת: gali

היי, בעלון לצרכן של הברינטליקס (Vortioxetine) רשום - יש לבלוע טבליה אחת עם כוס מים. אם אני שותה כוס שלמה של מים אז הכדור לא נספג בצורה פחות מרוכזת בגוף? כמו שיש הבדל אם אשתה תרכיז עם קצת מים או אשתה תרכיז עם כוס מים שלמה... ואני מנסה להבין מבחינה פרמקולוגית איך זה יכול להיות שצריך לשתות כל כך הרבה מים (כוס שלמה) עם הכדור? אני רגיל מSSRI אחרים שהיה רשום לשתות מעט מים או בלי התייחסות לכוס שלמה של מים...והחשש הוא שעם כוס שלמה של מים הכדור ייספג פחות טוב...אולי זאת רק המלצה כוס מים? תודה רבה!

הכוונה לכמות מספקת של מים על מנת לתת לכדור להתמוסס ולהיספג. ברוב התרופות ההמלצה הינה כוס מים ולכן זאת ההמצלה המקובלת.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי