תרופה נוגדת דיכאון ואלכוהול

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

01/01/2024 | 20:31 | מאת: מ

התחלתי ליטול לפני 3 ימים תרופה בשם amitriptyline . חצי כדור של 10 MG בהמשך המינון יעלה לכדור שלם . מתוך רצון להסתגל לתרופה . סיבת נטילת התרופה הוא כאב בלתי מוסבר כנראה ממקור עצבי . אני מבינה שלא ניתן לשתות אלכוהול בזמן נטילת התרופה ומעוניינת לברר אם אפשר לדלג באופן חד פעמי על יום אחד שבו אני לוקחת את התרופה ובאותו היום לשתות בירה או יין .

שילוב התרופה עם אלכוהול עלול לגרום לירידה במצב הערנות, ולכן מומלץ להמינע במידת האפשר מהשילוב, ואם מדובר בשימוש חד פעמי אז אין מניעה אבל מבלי להפסיק טיפול בתרופה

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי