תחליף גנרי..........

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

24/12/2023 | 17:26 | מאת: mmm

שלום, 1. על האסטו (תחליף גנרי של ציפרלקס) רשום לשמור הרחק מאור (בניגוד לציפרלקס ששם לא ראיתי שכתוב את זה) . העניין הוא שעד שזה מגיע מהיצרן לבית מרקחת עצמו זה נמצא מול אור ועד שאני שם את זה במגירה בבית זה נמצא מול אור ולא הבנתי מה מיוחד שזה צריך להיות רחוק מאור (בניגוד לציפרלקס) כאילו הכדור עשוי מנייר ויכול להתקלקל?! והאם הכוונה היא לכדור עצמו להרחיק מאור או לקופסה עצמה? 2. מהניסיון שלך, מה ההבדל בתופעות הלוואי בין ציפרלקס לאסטו ועד כמה ההבדלים בינהם נפוצים? תודה רבה!

- הכוונה לכדור עצמו יש לשמור בקופסה סגורה שלו - מדובר באותה תרופה אותו חומר פעיל אכן החברות שונות, ולכן הסיכוי לתופעות לוואי דומה בד"כ.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי