קלופידורל או אספירין

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

21/12/2023 | 22:51 | מאת: אביב

אני בת 57 עם סיפור של כולסטרול משפחתי גבוה , כשנה וארבעה חודשים אחרי צינתור + סטנט. לקחתי במשך שנה קלופידורל ואספירין. המצנתר המליץ אחרי שנה להפסיק אספירין ולהמשיך קלופידורל לתמיד. הקרדיולוג המליץ להמשיך רק עם אספירין. אשמח לשמוע עוד דיעה בנושא. אני חוששת שקלופידורל חזק ובעל תופעות לוואי חזקות יותר.

אין מניעה כל אחת משתי התרופות הינה מתאימה. בד"כ ההמלצה הינה להפסיק טיפול בפלביקס ולהמשיך טיפול באספירין בלבד.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי