השפעת פליקסונז תרסיס ספריי לאף

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

16/12/2023 | 17:13 | מאת: ב

ערב טוב בת 52 אמורה לעשות בדיקות דם לאנדוקרינולוגיה פרולקטין ,fsh ,sh סידן וקרטנין.איסוף שתן 24 ש לסידן זרחן בנס גונס קרטנין וקוטיזול.לקחתי ספריי לאף פליקסונז שמכיל סטרואידים עשרה ימים 3 לחיצות ביום .לפני זה הפסקה ולפני זה גם בערך שבוע פליקסונז. כמה זמו עלי לחכות שהגוף מתנקה מזה כדי לעשות בדיקות דם ושתן שלמעלה ??בבקשה לראות בדיוק מה הבדיקות שאני צריכה לעשות כדי שלא תהיה השפעת התרופה על התוצאות.

משך הטיפול הינו קצר, בעוד שהפסיגה הסיסטמית של התרופה הינה מינימאלית (~18%) דרך האף ולכן נא נראה שזה ישפיע על הבדיקות. בכל מקרה אם יוחט שיש להפסיק לפני, אז יש להעיר לרופא המטפל יש לה זמן מחצית חיים של 24 שעות ולכן במקרה ואכן יש צורך בהפסקה יש להפסיק 5 ימים לפני.

17/12/2023 | 08:29 | מאת: ב

סליחה לא הבנתי מה שרשמת מה זא מחצית של 24 ש ואחכ רשמת להפסיק 5 ימים לפני הבדיקות???אני שמעתי פעם שסטרואידים באף הספיגה חזקה ורופאת אנדו ששאלתי אותה רשמה לחכות עד חודשיים.לא יודעת מה הנכון ולא יודעת מתי לבצע את הבדיקות יש לי בדיקות דם הורמונים ובשתן איסוף קורטיזול ועוד דבריםשרשמתי למעלה.אשמח להבהרה לא היתה ברורה התשובה.תודה

17/12/2023 | 10:46 | מאת: ב

דר מחמוד אם אפשר הבהרה לא הבנתי מה רשמת לי על הפליקסונז שמכיל סטרואידים כמה זמן עלי לחכות עד לבדיקת דם ואיסוף שתן הנל?? רשמת 24 ש אחכ 5 ימים לא היה ברור.יש דם להורמונים ויש קורטיזול בשתן איסוף ועוד דברים רשום למעלה.רופאת האנדו שלי לא נמצאת עד התור וצריכה להגיע עם תשובות

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי