דקסמטזון ופרדינזון בטיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

11/12/2023 | 20:43 | מאת: שחר

היי, אני מטופלת פוריות. אמורה לקחת דקסמטזון למשך שבוע בערך במינון של 0.5 ואז להמשיך עם פרדינזון 10 מג. האם יש צורך לקחת במקביל גם אומפרדקס או נקסיום? האם בדומה לפרדינזון צריך לקחת את ה דקסמטזון עד תשע בבוקר? והאם אפשר לקחת דקסמטזון ביחד עם פלקווניל?

1. כן מומלץ ליטול טיפול באומפרדקס או נקסיום להגנה על קיבה 2. כן ליטול בבוקר 3. אין מניעה

14/12/2023 | 17:13 | מאת: שחר

תודה רבה על תשובתך, ברשותך שאלה נוספת. אני לוקחת יוטירוקס באופן קבוע, לרוב בארבע לפנות בוקר ואז ממשיכה לישון. ראיתי שכתוב דדקסמטזון מפחית מיעילות של הנקסיום ולנקסיום יש אינטראקציה עם יוטירוקוס. מכל זה לא הצלחתי להבין אם זה יעיל לקחת נקסיום במקרה הזה.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי