גלוקומין - ירידה במשקל שאלה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

23/11/2023 | 17:34 | מאת: אולגה

הי, אמי בריאה. לא כבדת משקל. כל חייה משקל תקין ללא צורך בדיאטות. יש לה A1C גבוהה כלומר 6.2 הגלוקוז בסדר.+/_ כלומר לפעמים מראה עליה קלה לוקחת גם סטטינים וסידן בגלל הגיל. הרופא החדש נתן לה גלוקומין אומר שחייבת לקחת ולא מבין איך לא נתנו לה. שאלה: היא ירדה משמעותית והרבה במשקל. כל מי שרואה אותה נבהל. הבגדים גדולים עליה. גם אני נבהלתי ירדה תוך חודשי וחצי איזה 2-3 קילו. הרופא לא רצה להפסיק.. חיכינו וירדה עוד ורק אתמול הסכים להפסיק תוך כדי תור לקביעה אצל דיאטנית. רציתי לשאול: 1. האם הכדור עושה ירדיה במשקל? 2. האם זה תקין? 3. אומנם אינך רופא אבל היית ממליץ לקחת כדורים? רופא אחד אומר שלא והבנתי שגם בדיאטה אפשר לשמור על סוכר וזה עדיין לא סכרת. אשמח גם לחוות דעתך. תודה בת 84.

שלום, בהתחשב ב- A1C =6.2 שנמצא בטווח הקדם-סוכרת (טווח בין 5.7-6.4) מומלץ להמשיך ליטול את הכדור ולא להפסיק. הכדור לא מוריד במשקל בקרב 5% ממקבלי התרופה ולא אצל כל המטופלים, כי בד"כ נחשב ניטרלי מבחינת השפעה על משקל. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי