תרופה טבעית אנטי דלקתי?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

13/11/2023 | 08:58 | מאת: מנחם

שלום דוקטור, אשמח לדעת בבקשה אם יש תרופה טבעית ללא מרשם שדומה לתרופה נורופן (אנטי דלקתי) שיכול לסייע בכאבי ראש? הכוונה למשהו טבעי אך דומה בהשפעה שלו לנורופן? שואל היות ונורופן מאוד עוזר לי אבל להבנתי לטווח ארוך אי אפשר ליטול תרופה זאת. השאלה אם יש משהו דומה וטבעי מודה לך.

שלום רב, אכן צודקת, טיפול ארוך טווח בנרופן עלול לגרום לתופעות לוואי בלתי רצויות ולכן חשוב להגביל את השימוש. כאב ראש כרוני זה מחייב בדיקה נוירולוגית על מנת לשלול סיבות אחרות לתלונה. לכאב ראש כרוני קיימות תרופות אחרות שעשויות לעזור, ולכן מומלץ הפניה לנוירולוג, MRI מוח ואז להחליט על המשך טיפול. לקבלת יעוץ על טיפול טבעי (אם קיים) יש לפנות לחנויות טבע ולבדוק זמינות תכשירים טבעיים !!?

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי